loading...
زیبایی و زناشویی
ابن سینا بازدید : 66 پنجشنبه 11 دی 1399 نظرات (0)

سنا اساساً یک گیاه گل‌دار از تیره باقلا‌سانان است. سنا گل‌های زرد، سفید و صورتی دارد. این گیاه بوته‌ای ریشه در شمال افریقا، خاورمیانه و برخی از مناطق آسیا دارد. در آسیا، برگ سنا را بیش‌تر می‌توانید در مناطق معتدل هند و چین پیدا کنید. برگ سنا به علت داشتن ترکیباتی به نام آنتراکینون‌ها، یک کاشت مو قدرتمند محسوب می‌شود. مشتقات آنتراکینون گلیکوزیدها به عنوان گلیوکوزیدهای سنا یا سنوسایدها شناخته می‌شوند که به دلیل گونه سنا این نام را گرفته‌اند. اشکال مختلف این گلیکوزیدها به نام‌های A، B، C و D شناخته می‌شود.

 

12. سنا دارای خواص ضد باکتری است:

روغن‌های معطر، تانن‌ها و سایر ترکیبات موجود در برگ سنا دارای خواص ضد باکتری هستند. این خواص می‌توانند رشد و تکثیر میکروارگانیسم‌ها را مانند باکتری‌ها، قارچ‌ها و انگل‌ها، مهار کنند. جویدن برگ‌های سنا مانند تنباکو می‌تواند عفونت‌های دهان و ژنژیویت (التهاب لثه) را درمان کند. این گیاه دارویی همچنین دارای خواص التهابی خفیف است که می‌تواند تورم داخلی و خارجی را تسکین دهد.

13. سنا سوءهاضمه را درمان می‌کند:

برگ سنا در مواجهه با سوزش سر دل، تهوع، گاز، التهاب و ترشح ناشی از اختلالات گوارشی مؤثر بوده است. این گیاه دارویی، هنگامی‌که با گیاهان معطر مانند هل، رازیانه، زنجبیل و نعناع فلفلی مصرف شود، می‌تواند از طریق خواص ملین قدرتمندی که دارد، تشکیل گاز در معده را کاهش دهد.

14. برگ سنا تصفیه‌کننده خون می‌باشد.

15. برگ سنا دم‌کرده‌اش گیاهی قاعده آور است.

16. سنا مسهل بلغم، صفرا و اخلاط سوخته می‌باشد به خاطر همین درخشان کننده پوست می‌باشد.

17. برای بیماری صرع مفید می‌باشد.

18 .جهت میگرن و سردرد کهنه نیز مؤثر است.

19 .برای درمان سیاتیک و نقرس از دم‌کرده سنا می‌توان استفاده نمود.

20 .جهت تسکین درد مفاصل و درد کمر برگ سنا را در روغن زیتون جوشانده بعد صاف نموده میل فرمایید و به محل درد بمالند

 

21 خاصیت شگفت انگیز سنا برای سلامتی

 

تقریباً تمام بخش‌های این گیاه ارزش دارویی دارد و هزاران سال در طب گیاهی در هند استفاده‌شده‌اند. برگ‌های آن در طب سنتی چینی به‌عنوان ملین گیاهی مورداستفاده قرار می‌گیرد اما برای استفاده منظم نامناسب هستند. برگ سنا در عطاری‌ها و فروشگاه‌های مواد غذایی به‌صورت خشک‌شده یا در قالب کپسول و قرص، دمنوش کیسه‌ای و عصاره‌های مایع در دسترس است. 

3. برگ سنا به داشتن موهایی قدرتمند کمک می‌کند:

برگ سنا را می‌توان به‌طور موضعی برای داشتن موهایی صاف، درخشان و قوی استفاده کرد. شما می‌توانید با مخلوط کردن پودر سنا با آب و ماست یک ماسک مو تهیه کنید. همچنین می‌توانید مواد دیگری مانند آب مرکبات، روغن‌های معطر، چای‌های گیاهی، ادویه‌ها و غیره را برای اثربخشی بیش‌تر ماسک، به آن اضافه کنید. ماسک آماده‌شده را روی موهایتان بگذارید، البته برای این کار باید موها را به بخش‌های کوچک تقسیم کنید. اجازه دهید خمیر به داخل پوست سر نفوذ کند. سر خود را با یک کیسه پلاستیکی بپوشانید و اجازه دهید که ماسک خشک شود. پس از چند ساعت موهایتان را آبکشی کنید.

 

8. سنا پاک‌کننده‌ فوق‌العاده‌ای برای روده‌ی بزرگ (کولون) است:

برگ سنا به علت خواص ملینی که دارد به‌عنوان یک گیاه دارویی پاک‌کننده شناخته‌شده است. این گیاه در طب سنتی چینی برای پاک کردن گرمای انباشته‌شده در روده‌ی بزرگ استفاده می‌شود، و به بدن کمک می‌کند که از شر مواد غذایی راکد که در معده انباشته‌شده‌اند، خلاص شود. امروزه از این گیاه دارویی به‌طور گسترد‌ه‌ای برای پاک‌سازی روده قبل از کولونوسکوپی و سایر انواع عمل‌های جراحی کولون استفاده می‌شود.

9. سنا هموروئید را درمان می‌کند:

برگ سنا در درمان زخم‌های مقعدی و هموروئید مؤثر است زیرا به کاهش تورم کمک می‌کند و باعث تسریع فرآیند بهبودی می‌شود. علاوه بر این، ازآنجایی‌که این گیاه دارویی مدفوع را نرم می‌کند، سبب از بین رفتن ناخالصی‌ها در اختلالات پاتولوژیک مانند شکاف‌های مقعدی می‌شود. چنین تأثیری به خاطر این واقعیت است که پس از مصرف خوراکی این گیاه دارویی، ترکیبات موجود در برگ سنا جذب دستگاه گوارش می‌شوند و به جداسازی مواد غیر قندی در روده‌ها کمک می‌کنند. این اجزای غیر قندی توسط تحریک دستگاه گوارش، باعث افزایش حرکات لوله‌ی گوارش می‌شوند. به‌این‌ترتیب، عبور مدفوع از دستگاه رودگانی سرعت بیش‌تری پیدا می‌کند.

 

 

4. برگ سنا نرم‌کننده‌ای عالی برای موها است.

برگ سنا را می‌توان به‌عنوان یک نرم‌کننده‌ی مو استفاده کرد تا موهایتان علاوه بر تقویت و ضخیم شدن، درخشان هم بشوند. این گیاه دارویی یک گزینه‌ی عالی برای به حداقل رساندن اثرات نامطلوب مواد شیمیایی روی موها است. در ابتدا موهای شما ممکن است خشن و خشک به نظر برسند اما مزایای آن بعد از چند روز پدیدار می‌شوند.

 

7. برگ سنا یبوست را درمان می‌کند:

ازآنجایی‌که برگ سنا یک ملین است، برای کاهش یبوست تأثیر زیادی دارد. این دارو توسط سازمان غذا و داروی ایالات‌متحده FDA به‌عنوان یک داروی بدون نسخه برای درمان یبوست تائید شده است. برگ سنا عضلات روده بزرگ را تحریک می‌کند تا مدفوع سریع‌تر از روده‌ها عبور کنند.

 

10. سناکرم روده را درمان می‌کند:

خواص ملین برگ سنا برای از بین بردن کرم‌های موجود در معده و روده‌ی بزرگ مفید است.

 

برگ سنا

 

 

11. دمنوش برگ سنا برای از دست دادن وزن مفید است:

این خاصیت سنا نیز به دلیل خواص ملین بسیار قدرتمند آن است. دمنوش برگ سنا به‌ویژه در این زمینه مفید است. در مرحله‌ی اول، یبوست گاه‌به‌گاه را که اغلب در رژیم‌های کاهش وزن حاوی فیبر کم رخ می‌دهد، کاهش می‌دهد. در مرحله‌ی دوم، ازآنجایی‌که یک محلول بودار و کم‌کالری است، کمک می‌کند تا میزان مصرف مایعات خود را افزایش دهید. خوردن مایعات بیش‌تر باعث می‌شود که شما کم‌تر غذا بخورید. سوم، این گیاه دارویی به حذف سموم و مواد غذایی از روده‌ی بزرگ (کولون) کمک می‌کند. این پاک‌سازی و سم‌زدایی از جذب مواد مغذی مناسب و متابولیسم مطلوب حمایت می‌کند و باعث کاهش وزن می‌شود.

 

ریشه خشک‌شده‌ این گیاه نیز موجود است. غلاف‌های این گیاه نیز دارای خواص ملین هستند، اما تأثیر آن‌ها کم‌تر از برگ گیاه است.

طبیعت سنا گرم و خشک بوده، برخی خواص برگ سنا شامل درمان تهوع و اختلالات گوارشی، ضد یبوست و ملین، تسکین درد مفاصل و درد کمر، درمان سیاتیک و نقرس، تصفیه‌کننده خون، قاعده آور و درمان بیماری صرع است. از دیگر موارد کاربرد این گیاه، استفاده از آن برای لاغری و رسیدن به تناسب‌اندام است.

 

 

خواص درمانی سنا

 

1. اختلالات پوستی را درمان می‌کند:

 

روغن‌های معطر، رزین و تانن موجود در برگ سنا می‌توانند التهاب پوست را کاهش دهند. برگ سنا برای همین منظور در طب آیورودا استفاده می‌شود. برای این کار برگ سنا را تبدیل به یک خمیر می‌کنند که می‌تواند به‌عنوان یک کمپرس برای بهبود درماتوفیوژ، زخم‌ها و سوختگی‌ها استفاده شود.

2. عفونت‌های پوستی را درمان می‌کند:

خواص ضد باکتری برگ سنا می‌تواند به درمان بیماری‌های پوست کمک کند. خمیر تهیه‌شده از برگ‌های سنا در درمان عفونت‌های پوست مانند آکنه و همچنین اختلالات التهابی مانند اگزما مؤثر است. استون و اتانول موجود در برگ سنا می‌توانند با میکروارگانیسم‌هایی که باعث آکنه می‌شوند مبارزه کنند.

 

5. موها را به‌صورت طبیعی سایه‌روشن می‌کند:

برگ سنا یک گزینه‌ی عالی برای ایجاد سایه‌روشن طبیعی روی موها است از بلوند خاکستری گرفته تا رنگ‌های روشن‌تر. برگ سنا برخلاف حنا، هنگامی‌که به مدت کوتاهی روی موها بماند، رنگ تندی ایجاد نمی‌کند. به‌علاوه، برگ سنا موها قرمزرنگ نمی‌کند بلکه سایه‌ای کم‌رنگ ایجاد می‌کند. این گیاه حاوی یکی از مشتقات آنتراکینون به نام اسید کریسوپانیک است که رنگ زرد روشنی روی موها به وجود می‌آورد. اگر می‌خواهید بلوند زیبا یا سایه‌روشن طلایی به موهایتان اضافه کنید، می‌توانید مدت‌زمان زیادی از برگ سنا استفاده کنید.

6.سنا با ریزش مو مبارزه می‌کند:

برگ سنا نه‌تنها زیبایی موهای شما را بهبود می‌بخشد بلکه باعث بهبود وضعیت پوست سر و درمان شوره‌ی سر نیز می‌شود. این گیاه دارویی باعث می‌شود که در موهای شما درخشش و روشنی ایجاد شود. ازآنجایی‌که برگ سنا یک نرم‌کننده‌ای عالی است، می‌تواند ریزش مو را نیز درمان کند. این گیاه نمی‌تواند موهایی را که به‌طور طبیعی تیره هستند، روشن کند اما قطعاً به‌طور عمقی موها را نرم می‌کند. برگ سنا می‌تواند با سایر گیاهان مانند آمله (انگور فرنگی هندی) و شیکاکای ترکیب شود تا هم موها نرم شوند و هم فواید دیگری به آن‌ها برسد.

ابن سینا بازدید : 168 پنجشنبه 11 دی 1399 نظرات (0)

گیاه گنه گنه، درخت جنگلی بزرگ با ساقه ها و شاخههای بلند و برگهای به رنگ سبز روشن و از تیره روناسها می باشد.

 

جهت ضعف عمومی بیماران مسلول از پوست این گیاه استفاده می‌گردد.

گنه گنه ضد مالاریاست. برای درمان مالاریا حداقل دز روزانه مصرف ۱ گرم عصاره مایع گنه گنه (حاوی ۴-۵ درصد آلکالوئید) لازم است که باید به‌صورت حداکثر 0/5 گرم در هر بار و حداکثر ۳ بار در روز مصرف شود.

از خواص گنه گنه، درمان ضعف دوران نقاهت بعد از یک بیماری سخت است که برای این منظور از پوست این گیاه استفاده می‌شود.

رفع زخم‌های عفونی و دیر علاج و از بین بردن بافت‌های مرده سطحی پوست بدن از دیگر خواص گنه گنه بوده، به این منظور محل موردنظر را با جوشانده پوست این درخت شستشو می‌دهند.

 

گنه گنه معمولی برای پوست قرمز آن مورداستفاده قرار می گیرد، درحالی‌که گنه گنه زراعی برای پوست زردآن مورداستفاده قرار می گیرد و به‌طورکلی پوست درخت گنه گنه خاصیت درمانی بسیاری دارد. 

 

قسمت‌های مورداستفاده : پوست و شاخه و تنه.

 

نوع خاکستری و قرمز این گیاه مقوی‌تر از نوع زرد آن می‌باشد .

 

 

ترکیبات پرخاصیت و درمانی گنه گنه

مواد مؤثره موجود در پوست گنه گنه، حاوی آلکالوئیدهای کوئینولین (۵ تا ۱۵ درصد) مانند کوئینین، کوئینیدین، سینکونین و سینکونیدین،‌ ساپونینهای تریترپن، ‌اپیکاتچینها (سینکوناین)، ‌پرو آنتوسیانیدینها (سینکوناین aII)، تاننهای کاتکول و فلوبافنهای قرمز می باشد. به‌طورکلی گنه گنه به‌عنوان گیاه دارویی مؤثر در همه داروخانه های معتبر جهان ثبت‌شده است.

اثرات درمانی : کوئینین در متابولیسم های پارازیت‌های پلاسمودیوم یعنی عامل مالاریا در داخل خون واردشده و اختلال ایجاد می‌کند. کوئینیدین بر روی کانال های سدیم دارای اثر بازدارندگی بوده و به‌عنوان یک داروی ضد بی‌نظمی مورداستفاده قرار می‌گیرد.

 

تسکین درد مفاصل و کاهش درد موضعی که ناشی از ضعف بدن می‌باشد، از دیگر خواص مصرف گنه گنه است.

خواص کوینولا بذر گیاه گنه گنه

کوینولا نام بذر گیاه گنه گنه است که در کشورهای اروپایی و شرق آسیا به‌عنوان یکی از مواد غذایی و گیاهی لاغر کننده به‌صورت گسترده مصرف می‌شود.

عوارض جانبی مصرف گنه گنه

وزوز گوش، سردرد، پوست داغ و برافروخته، حالت تهوع و درد شکم، بثورات جلدی، اختلالات بینایی شامل کوری موقت و کاهش شعور از عوارض زیاده‌روی و مصرف نادرست گنه گنه است.

همچنین مصرف زیاد گنه گنه باعث سنگینی معده، استفراغ و بزرگی کبد می‌شود.

موارد منع مصرف گیاه گنه گنه

خانمهای باردار بایستی از خوردن آن پرهیز کنند.

 

فواید درمانی گیاه گنه گنه و بذر آن کوینولا

 

 

مهم‌ترین ترکیبات موجود در گیاه دارویی گنه گنه

آلکالوییدها

تانن

نشاسته

نمک های معدنی

ترکیبات چرب

طریقه مصرف گیاه گنه گنه برای درمان تب

مصرف 0.5 تا 10 گرم از گیاه گنه گنه در روز تب را درمان می‌کند.

عصاره الکلی گیاه گنه گنه : 1 تا 4گرم در روز و برای بچه ها 0.5 تا 0.1 گرم برطبق سن آن ها.

پودر گیاهی گنه گنه :2 تا 5 گرم در روز به صورت قرص یا بسته‌های نیم گرمی مصرف شود.

خیسانده گنه گنه :20 گرم دریک لیتر آب به مدت یک ساعت خیسانده شده , یک استکان پیش ازهر وعده غذا مصرف شود.

استعمال خارجی: جوشانده 30 گرم درهر لیتر آب به‌صورت کمپرس یا شوینده مصرف شود.

روغن گنه گنه

 

منشاء این گیاه پرخاصیت ولی کمتر شناخته‌شده کلمبیا، غرب اکوادور و شمال پرو است و کاشت این درخت برای مصارف تجارتی عمدتاً در هند، اندونزی و آفریقا (بیشتر در کشور زئیر) صورت می گیرد. از خواص درمانی گنه گنه و کوینولا بذر گیاه گنه گنه می توان به مقوی بودن , هضم‌کننده , تب بر , ضد عفونت, ضدانگل اشاره کرد.

 

 

خواص درمانی گیاه گنه گنه

این گیاه برای مبتلایان به بیماری قند مفید است و باعث کاهش قند خون می گردد.

یکی از خواص گنه گنه تب‌بر بودن است و برای تب‌های عفونی مانند حصبه، گریپ و بادسرخ مفید می‌باشد.

تعداد صفحات : 16

اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آمار سایت
  • کل مطالب : 152
  • کل نظرات : 0
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 0
  • آی پی امروز : 50
  • آی پی دیروز : 50
  • بازدید امروز : 73
  • باردید دیروز : 77
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 372
  • بازدید ماه : 1,202
  • بازدید سال : 4,188
  • بازدید کلی : 9,711